- Vi behöver kolla så det är uppgiven avgångstid i morgon, säger K och sörplar mjölkskum.


Jag surfar in på Qatars hemsida. Ser att det går att checka in.


Det blir lite svettigt. AOB-airlineticket känns inte igen i systemet. E-ticketnumret går inte att kopiera och ju nervösare jag blir, desto fler gånger måste jag blippa mig mellan den 6-siffriga bokningskoden och Qatars sida.


Booking reservation not found.

Jag provar i alla alternativa rutor fast det står att det ska vara siffror och mina är bokstäver. Jag alternerar med Kalsson eftersom en av namnen blev fel (makens) när PC:n kärvade.


Booking reservation not found.


Jag läser med hjärtklappning att vi borde fått en e-ticketbekräftelse efter 48 timmar och annars ska vi höra av oss OMGÅENDE till AOB Travels. Jag ringer jätteomgående, fast 4 månader senare och beskriver mitt ärende. Under tiden slocknar skärmen av batteribrist.


- Den biljetten är återbetald för att Qatar inte kunde skriva ut biljetterna, säger hon med en anstrykning av medlidsamhet. (Hon sa i alla fall inte God Jul).


Nu börjar det bli lite dålig stämning på Linneagatan. Ingen biljett men hotell och bil för hela Mastercardkrediten känns värre än tvärtom.


Jag går tillbaka till K:s Sydafrikaflik. Och hittar en annan biljett med ett annat bolag. Och går in och kan checka in oss och tillochmed ändra det där R:et.


Jag sjunker ner i soffan med en andra kopp kaffe. Nu ska jag bara packa, köpa toapapper och en kattlåda till anländande katt, ordna med hundvakten och ta det lugnt.