Det hände sig för mer än tio år sedan nu. Så det kanske är preskriberat. I alla fall har jag fått en viss distans till mig själv och kan lite mer förstå att K var upprörd. Det kunde jag inte då. Då var jag upprörd tillbaka. Så där som man är i kärleksfulla relationer.


Hursomhelst hade jag drabbats av kissnöden. Mest hela tiden gick jag runt och var nödig. Lite feber hade jag också och kände mig trött. Med dekaders distans kanske kroppen talade till mig. Tvåjour (det vill säga jobba veckodagarna och sedan jour på det varannan natt och varannan helg) plus småbarn tog ut sin rätt. För hela familjen. Jag jobbade 12 dagar och var ledig två. Alla mina vänner hade för länge sedan klart för sig att liggande kor behöver kalk och det oftast på tider man vill sova. Inte ens en utramlad livmoder var längre intressant.


Kissnöden innebar en egen resa in i sjukvården. Jag åt mig igenom FASS all antibiotika utan att bli ett dugg bättre medan svamparna på kroppen jublade åt det nya livsutrymmet. Svamp gillar antibiotika.


Jag skulle göra en urinprovssamling under ett dygn. Det var mödosam business. Jag samlade och samlade. Skulle sedan till Luleå. Jag hittade mig en tratt och en PET-flaska (innan tonåringstiden var de en större raritet än i dag, då flaskorna rullar omkring lite här och där i huset, myllrar sig på diskbänken och simulerar igelkottar i bilen). Det är lite smått genant att stanna och kissa i trattar. Men jag är en dedikerad person som går all-in och inte ville att en droppe skulle gå till spillo. Nu äntligen kanske de möjligen kunde komma på varför jag led av kissnöden.


Två gånger fick jag stanna på de sex milen. Jag skruvade på locket och åkte vidare. Strax därpå ringer K. Han talar med rosslig stämma. Har han fått lungsot?


- Vafan var det i den där tillbringaren i kylen?


Ja. Strax innan jag åkte stod jag villrådig med morgonens skörd av kissnöden. Så kom jag på att en tillbringare i kylen med plastfilm över (här råder nu viss oenighet i familjen, då K med hävd säger att det inte fanns nån jävla film på. Ja hans minne kan ju svika förstås. ) vore en superb idé. Där kunde kissnödens skörd vänta in resten av gänget när jag återvände med min PET-flaska och tratt från min luleåutflykt.


K å sin sida hade varit och sprungit runt och svettat ner sig på motionsspåret och öppnade kylen för att kolla in vad som fanns i kylskåpet. Där ser han som i en hägring en hel tillbringare med äppeljuice. Han greppar bringaren och klunkar. (Här råder också minnesdiskrepans, då K menar att han hällde upp på ett glas. Ja. Hans minne är inte riktigt glasklart jämt). Han märker att äppeljuicen har en avvikande biton. Smakar inte så mycket äpple alls faktiskt. Och rätt lite sockertillsats också. Är det light?


När K kommer på vad bringaren innehåller vänder sig magen ut och in. Hundra gånger. Det är så han får Rod Stewarts lungsotsröst. Och ringer mig.


- Men herregud! tjuter jag uppbragt. Det är ju min kissnödeninsamling (eller ja, jag kanske var lite mer explicit än så. Men det gör sig inte riktigt i text. Tänk om barn läser den här bloggen)! Nu har du ju för f-n FÖRSTÖRT min insamling! Man FÖRUTSÄTTS LUKTA på det man ska dricka på innan man häller det i sig! Det gör ALLA!


Om jag minns rätt hamnade vi i en argumentation att man inte ställer kissnödeninsamlingar i kylskåpet och annat som inte hörde till frågan att min insamling var spolierad när han snott flera dl (?) som sedan spolats bort.


Sedan dess luktar K på allt. Även inne i oöppnade mjölkpaket. Jag tror det är därför han säger:


- Vi måste lära ungarna att bara för att datum är passerat ska man inte slänga bort det. Vi har ju näsor att ta till.


Så levde vi lyckliga i alla våra dagar. K förlät mig tillslut (?) och kissnöden gick över när jag slutade med tvåjour och började med mindre fyrbentingar istället. Och vi har nog faktiskt inte köpte någon äpplejuice efter den här händelsen.


Om ni nu känner inspiration till lite mera nyttig äpplejuice så kommer här ett recept på hur man enkelt gör hemma. Det gäller även er som inte är drabbade av kissnöden.


http://www.tablespoon.com/recipes/homemade-apple-juice/bcf44468-1eed-479a-88d6-2bd4c3cfacd3