I morgon bär det av till Sundsvall och bloggtystnad. Det brukar vara slut batteri när kvällen kommer. I mig alltså.


Är detta veckan vi får ett bud eller två på huset?


Har fluffat till håret inför morgondagens fotande till TT om illegala hundimporter, som verkligen är en riktigt smutsig hantering av cyniska människor. När reportern ringde upp svarade jag lite förbryllat på frågor om importen medan jag fnulade på hur i allsindar hon fått mitt namn. Tänker att det finns hundra andra som vet och kan mer om frågan. Till slut frågade jag.


- Du fick fina referenser från Jordbruksverket, svarade reportern glatt.


Då började jag på fnula på vem av mina kollegor där som skulle kunna tycka att det här var min nisch. I veckan fick jag svaret lite i förbigående av kollega A i en veterinärmedicinsk grupp.


- Hur gick det med intervjun om illegala importer?


Då kändes det riktigt innovativt att jag återremitterat frågan just till A, som med briljans sköter det här smutsiga byket utan att rädas för hot och okvädingsord från iblandade bovar. Men reportrar vill ha veterinärer som jobbar på fältet också. Så när han ska komma och ta ett foto till veckan säger fotografen:


- Jag behöver en hund också.


- Ja, det ska nog gå att ordna. Just hundar brukar det finnas gott om på mitt jobb, svarade jag.


Då har jag ägnat en god stund åt att hänvisa till skånska kollegor, som på grund av sitt geografiska läge mot kontinenten får se illegal import på nära håll och hur illa djuren far. Men också får uppleva förtäckta hot och på riktigt emellanåt känner sig oroade för sin egen och familjens säkerhet.


Nåja. Huvudsaken frågan får medialt utrymme. Och att vara journalist på TT är inte lika stressigt som på lokalmedia, där de ofta ska angripa frågan med en halvtimmes varsel.


Ha en bra vecka och dra efter andan - nu är min bloggbombning över för några dagar!